Interactieve voorstelling Terugspeeltheater

Ben jij manager van een maatschappelijke organisatie en is jullie organisatie ingrijpend veranderd? Zijn er nieuwe teams ontstaan? Of heeft het team er veel nieuwe verantwoordelijkheden bij gekregen? Hebben mensen geleden onder zware werkdruk en wil je hen graag laten weten dat je ze waardeert? Wil je met iedereen jullie successen vieren? Een spiegel voorhouden?

Terugspeeltheater in je bijeenkomst zorgt ervoor dat mensen zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Hoe ziet de voorstelling er uit:

Als presentator nodig ik jouw team uit om ervaringen te delen rondom het thema in jullie werk waar de bijeenkomst om draait. Acteurs en muzikant maken hier ter plekke improviserend, theater van. We maken een gedicht, een scène, een lied, een dans of een sprookje van het verhaal van de verteller. In deze vertaalslag zien jullie de essentie van het vertelde, en de beleving, op een creatieve manier terug. Het theater werkt als een spiegel: Je herkent in het spel wat je mensen vertellen, en tegelijk wordt het door de metaforen waar wij mee spelen universeel: ook herkenbaar voor vele anderen in het publiek. Verhalen roepen verhalen op, en zo ontstaat een afwisselende voorstelling met verschillende verhalen vanuit verschillende perspectieven die weergeven wat er op dit moment speelt op de werkvloer. Je ziet je eigen realiteit, maar dan op een andere manier, wat je nieuwe inzichten op levert, over elkaar, jezelf en het werk.

Resultaat:

Tijdens de voorstelling wordt vaak gelachen (lachen is herkennen), en soms ook een traantje weggepinkt. Je team voelt zich door jou gehoord, gezien en gewaardeerd, en verbonden met elkaar. Jullie worden je bewust van jullie kracht en zien ook waar jullie met elkaar op verder willen bouwen. Klanten zeggen vaak dat de voorstelling ze nieuwe energie geeft, alsof er een frisse wind waait. Ervaringen uit je eigen leven terug gespeeld zien voelt als een kadootje.

Na de voorstelling:

Afhankelijk van het doel van je teambijeenkomst, kun je kiezen voor een gezamenlijke ontspannende activiteit (een borrel, een etentje) of juist een inhoudelijk verdiepende activiteit. Ik heb veel ervaring in het ontwerpen en geven van workshops rondom persoonlijke ontwikkeling en teambuilding, en denk hierover graag met je mee. Elke opdracht is uniek en wordt op maat gemaakt!

Praktische zaken:

Een voorstelling duurt ca 60 minuten (in overleg).

Voorafgaand aan de voorstelling bespreken we wat je doel is voor de voorstelling. wat er op dit moment speelt in jullie organisatie, wat het thema is wat besproken gaat worden, en hoe de rest van het programma eruit gaat zien. Ik denk graag met je mee hoe we Verbindend Theater op een passende manier kunnen inzetten om je doel te bereiken. En natuurlijk bespreken we alle praktische zaken om de voorstelling heen, zoals de ruimte waar we spelen, de geluidsversterking, etc.

Het is fijn als er een piano aanwezig is, en anders nemen wij zelf een elektrische piano mee.

Behalve in teambijeenkomsten, wordt terugspeeltheater ook wel ingezet op symposia en netwerkbijeenkomsten, om persoonlijke ervaringen een podium te geven en de bijeenkomst te verluchtigen.

 

Heb je vragen, wil je een prijsopgave, neem dan vrijblijvend contact op via 06 14460489 of info@maaikeament.nl

 

 

Comments are closed.